torsdag 28 februari 2013

Volvo, värme och vildfjäderfä

Sitter pa internet cafe igen. Mest japaner o kineser som sitter o spelar här.... och lilla jag :)
Har som sagt var besokt Volvofabriken här i Brisbane idag. Tog taxi dit, 58$. Tog train hem, 7,5$. Viss skillnad kan man lugnt säga :) Var roligt testa tåget. Väldigt fint.
Har varit grymt varmt idag. Tur det varit mest molnigt. Dricker mkt flaskvatten. Sag en jättelustig fågel mitt på gatan idag. Aldrig sett sån forrut. Kommer bild sen.
Tänkte ladda upp en del bilder idag, men mitt minneskort fran kameran passade inte i datorn, sa ni far vänta tills imorn. Tar flyget till Melbourne imorn..... eller i natt for er :)

Austr tåg

Hittade Wifi på tåget från Wacol Volvo in till Brisbane. Lyckan är fullständig :) Här är en random bild från fönstret. Måste snabbt lägga ut innan jag är framme. Vi hööörs! :)

onsdag 27 februari 2013

Trött & utan svenska tecken

Hittat ett internetcafe dar jag nu forsoker fixa min telefon. Kan ju inte alls ringa harifran. Skulle tydligen last upp den pa natt satt innan jag akte. Vem vet det?

Jag har iaf anlant till Down under. Landade for ca 8 timmar sedan. Fick rummet for 4 timmar sen. Vaknade for 1,5 timme sedan :) Var bara tvungen ta mig en powernap. Min hjarna fungerade inte alls. Har val sovit ca 5 timmar under de senaste 42 timmarna. Sova sittande pa plan var ju snudd pa omojligt. Lyckades slumra till pa 12-timmarsflighten av och an, kanske i totalt 4 timmar. Pa nasta 8-timmarsflygning lyckades jag nog max 1 tim. Var en unge som bara skrek och skrek, sa ingen pa varan sektion kunde sova.

Annars har det gatt bra. Maten pa planet har varit helt okej. Satt bredvid en brittisk tjej fran london till singapore som jag pratade en del med. Hon var trevlig. Klarade mig galant genom tullen i Australien. Ingen som ville oppna min vaska. Jag hade deklarerat mitt godis, men da jag forklarade att det bara var godis sa strok dom det och jag fick ga direkt till utgangen. Lite frant var dock att dom holl pa att filma Gransbevakarna Aust. Sa mojligtvis kan jag vara med pa ett liiitet horn pa ngn framtida sandning :)

Kommer inte kunna lagga upp nagra bilder annu. Fotar mest med digitalkameran, sa jag behover en dator for att kunna ladda upp dem. Sa forhoppningsvis kan jag anvanda Tommys dator da jag kommer till Melbourne. Sa ni far halla ut fram till helgen.

söndag 24 februari 2013

Packning

Få se om jag håller mig under maxvikt 23 kg :)

Resfeber

Så var det snart dags för avfärd. Går ju inte planera allt i minsta detalj, så nu får jag ta resten som det kommer. Ska börja packa ner allt i resväskan, få se hur mycket som får plats. Imorn (måndag) reser jag till Australien. 18.00 avfärd Stockholm-London, och sen från London 12 timmars flyg till Singapore. Har aldrig varit i närheten av att flyga så lång tur, så det lär bli en upplevelse. Hoppas man kan sova lite på planet. Hoppas också att det ska finnas Wifi på planet så man kan surfa lite och fördriva lite tid. Ska försöka blogga här så mycket som möjligt, och så ofta som jag har tillgång till internet.


fredag 22 februari 2013

Paket


Fåglar på väggen

Presenta i Umeå hade mycket fint idag. Coola fåglar. Den längst ner är en nyckelring där fågeln var en visselpipa. Och då man kommer hem hakar man fast fågel i holken så hänger nycklarna under. Fiffigt! :)

tisdag 19 februari 2013

Portabel laddare

Har köpt en portabel batteriladdare till telefonen. Verkar fungera finfint. Vet dock inte hur många gånger den klarar av att ladda, men 2 ggr skulle jag iaf tro. Tänkte det skulle vara smart att ha på planet. Jag vet inte om det finns laddare vid sätena.


söndag 17 februari 2013

Mammas är bäst

Mammas semlor e bäst. Ingen kardemumma o blandad mandelmassa med innandömet av semlan. Gött!

Mello 2013 - Skeå

Här kommer en bildkavalkad från gårdagens deltävling i Melodifestivalen 2013 i Skellefteå! Många kändisspaningar och kul kolla vad som hände i green room mellan tagningarna.

I foajén fanns en del roligt att titta på innan det startade.
Annika och jag poserade mot en vägg.
Diverse tävlingar
Satt ganska långt bak....
... men grymt nära Green room bakom oss :)
Publikuppvärmning av Dea Norberg och resten av kören som sjöng gamla schlagerfavoriter genom åren.
Sångfågeln på plats
Josefine Sundström som leder eftersnack och webben poserade på catwalken bredvid oss.
Josefine
Låtskrivaren Fredrik Kempe tidigt på plats i green room.
Bidrag nr 1 Eddie på väg upp, och till vänster syns vi i sändning
(bild från tv-sändningen)

Amanda Fondell i väntan på att få påbörja promenad upp mot scenen.

Danny påannonserar nästa bidrag och bredvid står Martin Rolinski startklar.
Caroline af Ugglas på tur

Och här vinkar jag till brorsonen John som satt hemma och ville vi skulle vinka :)
Janet Leon gör sig redo
Vems skor?
Mycket sminkpåbättringar och hårfix mellan tagningarna.
Spraya Amandas hår och pudra Claes panna
Programledaren, hårstaylisten, studiomannen och regissören.

Manusförfattaren och regissören Edward af Sillén
som jag faktiskt tror är intresserad av Gina :)
Gina i direktsändning
Caroline satt och sög på en luftfuktare!
Alla tennarmbanden satt på armen av studiomannen Henrik von Zweigbergk
Många kameror på plats då det skulle annonseras vilka som gått vidare.
Amanda såg grymt besviken ut då hon inte gick vidare till andra omgången.
Pressuppbåd i green room efter sändningen.
Tjejen i gråmönstrad klänning = Malin Olsson
Gina tar sig tid för fansen
Danny bland fansen

Danny och Gina intervjuas efteråt.


lördag 16 februari 2013

tisdag 12 februari 2013

Grönt till mor

Åkte till Plantagen idag efter jobbet och köpte sticklingar till min mor. Ett himmelrike för min mor med massa olika sorter av fuchsia och pelargoner. Hoppas bara jag lyckas hålla dem vid liv till fredag eftermiddag :) Jag har iaf gett dem en dusch med vatten och en egen lampa att hålla till under.



måndag 11 februari 2013

Spegel spegel

Jag är ett stort fan av Justin Timberlake, men hans första singen Suite & Tie från nya albumet gillade jag inte alls. Men så fick jag höra låten Mirrors på NRJ i bilen på vägen hem idag. Den gillade jag direkt!! Blir intressant höra hela albumet då det släpps i slutet på mars.


Papper papper

SAS, Singapore Airlines, Visum, Qantas, British Airways. Nu är allt bokat, utom inrikesresan mellan Brisbane o Melbourne. Mycket papper blir det :)

söndag 10 februari 2013

lördag 9 februari 2013

Den som söker!!

...hon finner! Hittade just påsen med tyget till min bruna blus som jag aldrig kunnat färdigställa. Så nu blir det till att sy imorn.
Men nej broder.... jag har ännu inte återfunnit CA-modulen :)

fredag 8 februari 2013

En katt bland...... massa original

Hasbro som tillverkar Monopol har tydligen haft en omröstning om vilken ny spelpjäs som ska ingå i spelet. Det var katten som vann. Tyckte jag var ett bra val, den var fin. Men själv hade jag nog röstat på ringen. Formen på ringen kändes ypperlig att ha till spelpjäs.



Det var också en röstning om vilken av de gamla spelpjäserna som skulle åka ut. Vem drog det kortaste strået? Jo det stackars strykjärnet :( Bye bye!!


Till planet

In till stan idag efter jobbet och gjorde några ärenden. Ny plånbok, resetandkräm och en ny ansiktskräm jag ska testa. Den innehåller också lite UV skydd. Kan vara bra för sydliga breddgrader :)


Jag gör mitt bästa för att kunna sova
gott på flygplanen :)


Jag tänkte göra en "Montazami". Ta med mig ett doftljus på planet som man
kan ta fram och lukta på ifall nån fiser :D