tisdag 23 april 2013

One day at a time

Hörde en låt i en tv-serie idag som jag följer, Hollywood Heights på MTV. Jag har för mig att jag hört den på radio, men jag hittar inget på nätet, varken på P3 eller RixFM. Vet inte om jag yrar. Är det bara jag som hört den förr? Vet dock inte om det är med Cody jag hört låten på radio, men jag vet inte vem som mer spelat in den. Nåja, låten är rätt bra i alla fall.


måndag 22 april 2013

Dålig förhandlare?

He he! Vilken dålig förhandlare man är om man jämför med sjuksköterskorna i Västerbottens landsting. Själv förskjuter jag hela min semester på 4 veckor pga installationer i år..... för noll kronor extra :) Men det är helt okej. Förhoppningsvis blir det 4 rätt lugna veckor i fabriken. Men 50 papp hade man ju inte tackat nej till ;)

Länk till Västerbottenskuriren:
12 500 kr - för en semestervecka

söndag 21 april 2013

Vår i Röbäck

Gick en promenad i eftermiddags och tog lite kort på våren. Såg även en formation av tranor som flög nordöst.

Ett par änder i Röbäcks källa
Mycket vatten som smälter i Röbäcken.


Nergi

Läste i Ica Kvantums tidning om frukten Nergi. Coola! En babykiwi utan lurvigt skal. Undra hur dom smakar. Linda du ska nog akta dig :)


Tysk techno

Ibland får reklambyråerna till det! :)


Ekstol nr 1

Första köksstolen är nu ihopskruvad. Invigde den till frukosten i morse. Funkade bra :)


Flyttade nya vardagsrumslampan igår, så den blev mer centrerad i hörnet. Så nu är skuggorna rätt :) Monterade även in en större glödlampa som jag köpt.


lördag 20 april 2013

Lördagsnöje del 2

Tänkte det skulle vara smart att först olja in stolarna innan man skruvar ihop dem.


Modellglamour

Har just sett dokumentären Modellpojkar på SVTplay. Det är fantastiskt hur en bra fotograf och säkert lite retuschering kan göra skillnad på bild och verklighet. Var en kille som heter Oscar Spendrup i programmet. Fantastisk på bild, men inte speciellt märkvärdig i verkligheten. Visst, höga kindben och långa ögonfransar men inte det där magiska man kunde se på bild. Jämför själva.

Oscar - modellbild

Oscar - bild från SVTplay

Lördagsnöje

Varit på stan och köpt mig nya köksstolar! Så nu blir det till att skruva i helgen. Lägger upp bild då jag fått ihop någon.
Sen har jag sopat ut allt grus o skit från min carport. Dammigt! Känns som jag har sand mellan tänderna nu :)

fredag 19 april 2013

J J

Jag gillar många av Jessie J's låtar men har aldrig tänkt på hennes röstkvalitet. I låtar med upptempo och där hon tar i ändå från tårna så hörs det inte. Men i verserna på den här låten hon gör accapella så hörs det hur grym röst hon egentligen har. Synd bara hon inte gör egna sådan lite lugnare låtar.


Ärla

Såg vårens första sädesärla idag! Söööt :)

torsdag 18 april 2013

Skum lampa

Gjorde några ärenden på stan igår efter jobbet. Bytte bland annat busskort för lokalbussarna här i Umeå. Förstår inte riktigt skillnaden varför dom bytt, för det nya kortet såg nästa identiskt ut. Sen slog jag till och köpte mig en mjölkskummare. Gillar en kaffe med mjölk ibland efter maten, men gillar inte att mjölken gör kaffet kallt. Så nu kan jag värma mjölken, utan behöva få skinn på toppen i micron. Blev grymt mycket skum, men man kan även välja ett läge där den enbart värmer utan skum. Ska testa det imorn. Sen har jag länge fantiserat om en svart lampa i hörnet av vardagsrummet där jag vid jul hade en julstjärna. Så igår gjorde jag ett inköp. Jag måste dock flytta ut kroken i taket. Den hänger för nära ena väggen. Blir ett lagomt helgprojekt :)

Mjölkskummare
Ny svart lampa.
Funderar ifall jag ska gå ner i watt från 25 till 15.

onsdag 17 april 2013

tisdag 16 april 2013

Nytt köksbord

Efter ett drygt års letande har jag idag beställt mig nytt köksbord. Ekbord, inte speciellt märkvärdigt men de mått jag velat ha har jag inte funnit.... förrän nu!! EM möbler sålde en serie som hette Ekliden där man själv får välja längd o bredd. Suuper!! 160 x 100, klart och betalt! :) Blev dock inte de tillhörande stolarna. Jag tyckte dom kändes för tunga. Ska leta nån annan sort.

Till skillnad från min mor gillar jag snittblommor, så idag köpte jag mig en tulpanbukett!

måndag 15 april 2013

Paprikor

Läste en artikel i en tidning från Ica om paprikaodlingar, och vart vi importerar våra paprikor ifrån. Många paprikor köps in från södra Spanien. De tipsade om att gå in på Google maps och kolla in alla växthus runt staden El Ejido. Helt galet vad mycket växthus!! Inte riktigt den standard vi är van på växthus, men det funkar ju. Vi käkar dom ju och vi har överlevt hittills.
Vanligaste färgen svenskarna köper på paprika? Svar längst ner :)

Google maps södra Spanien, El Ejido.
Allt det vita är växthus
Måååånga växthus blir det!



Rätt svar: Röd paprika är vanligast
En röd rå paprika innehåller 3 ggr så mycket C-vitamin som en apelsin..... Men jag äter nog hellre 3 apelsiner än knapra i mig en rå paprika ;)

söndag 14 april 2013

Mat!

En liten inblick i mitt matinköp idag. Kvantum rules!

TV/Film-lördag

Lördag 13 april
Lite risig i kistan lördag vilket gjorde att jag tog det mest lugnt. Tog en promenad på morgon. På eftermiddag/kvällen blev det en del tv/film. Såg de sista avsnitten från första säsongen Homeland. Faktiskt rätt bra och spännande TV-serie. Sen såg jag"delar" av filmen Bridesmaids. Lite för killig attityd i filmen, så jag spolade vissa bitar. Inte så jättebra. Sen såg jag filmen The Joneses. Hade aldrig hört talas om den och visste ingenting utan förväntningar. Rätt okej, men ingen superfilm. Men rätt annorlunda story vilket jag gillade.



lördag 13 april 2013

Manda

Titta på Manda - Sweetest Heartbreak på YouTube

Manda från X-factor har nu släppt sin första singel. Rätt okej låt men jag är inget Manda-fan. Gillade inte riktigt henne i X-factor heller. Det nåt med hennes attityd som inte tilltalar mig. Inte så ödmjuk precis. Men lycka till!

fredag 12 april 2013

FH24

Uppvisning av vår nya FH lastbil på Bilbolaget idag. Ingen av oss visste nåt, råkade bara se på väg från lunchen att det stod uppställt och en massa folk.

onsdag 10 april 2013

Förgätenhet

Handlade lite på stan idag innan bion. Byxor Åhlens och blus Salt. Nyduschad utan bajs i håret. Och 4+ till Oblivion! :)

Bajs!

En fågel bajsade nyss rakt på mitt huvud!! Blä!

Knarkkaka?

Fick en kaka på jobbet idag som någon fått från någon japansk leverantör. Lite suspekt med cannabislöv på framsidan :) Smakade helt okej. Inget märkvärdigt. En slät mördegskaka. Och inte förstod man nåt av innehållsförteckningen på baksidan heller. Får väl se om man e hög ikväll ;)

måndag 8 april 2013

Mat i Australien

Minns tillbaka på all annorlunda mat de hade hade i Australien. Mycket var influerat från Storbritannien men de hade även mycket säreget lokalt. Tommy visade mig en del konstiga saker som jag nog aldrig hade testat annars.

Väldigt vanligt var pajer i olika former. Meat pie (köttpaj) fanns överallt i olika varianter. Jag testade den vanliga, originalvarianten. En rätt tjock paj med innehåll liknande en köttgryta. Vanligt med ketchup ovanpå. Rätt okej, men inte jättemärkvärdig. Dock var deras små ketchupförpackningar väldigt smart gjorda. Om jag inte hade fått förklarat det för mig innan, så hade jag nog inte förstått konceptet. Istället för som i Sverige skala av topplocket, så skulle man nypa ihop den på mitten, så kom ketchupen ut genom locket. Skitsmart och inget geggande!

Meat pie
De smarta ketchupförpackningarna
Pie Face - en matkedja med massa olika pajer.
Sausage roll (korvrulle) var också vanligt.
En varmkorv inbakad i smördeg.
Det fanns också många roliga efterrätter att välja på i Australien. Tommy och jag delade på en laddning Churros på en marknad en dag. Det var en form av spanska, friterade stänger som smakade som munkar. Dessa serverades pudrade med florsocker och doppades i chokladsås. Rätt goda faktiskt.

Churros!
Tommy berättade också om Vegemite. En form av pålägg man stryker på rostat bröd. En brun, salt kräm gjord av någon konstig jästextrakt. Vegemite fanns i små förpackningar då vi åt frukost på hotellet i Sydney, så jag smakade lite. Luktade urk och smakade nästan som surströmming. Blä! Jag kan äta surströmming, men inte vill jag ha det som pålägg på en rostad macka till frukost. Hur märkligt som helst :)



Kodjo i Robins

Just sett Kodjo Akolor på SVTplay när han besökte Robins i lördags. Han e ju för skojig! :)


Storfrämmande i SVT

Haha! Så coolt. Ser precis ut som att Kim Jong Un sitter i studion på Gomorron Sverige och diskuterar Nordkorea. Till och med Huffingtonpost har uppmärksammat den roliga slumpen som inträffade :)

söndag 7 april 2013

Aprilväder

Skulle tro han jag såg i fredags som hade bytt till nya sommardäck ångrar sig nu :)

lördag 6 april 2013

Vågigt

Köpte ny hårapparat idag. En vågtång på Media Markt. Känner mig som Ronja Rövardotter all over again ;)


Blev lite "risigt" resultat, men jag ville bara testa lite snabbt.
Väldigt enkelt.

Godistillverkning Aussie style

Testade göra Honeycomb idag. Lite bismak från bikarbonaten, men rätt häftigt att den svällde så mycket så snabbt av bikarbonaten. Kan nog passa bra till julgodis.

Kokar sirap, vatten och socker.

Snabbt ut på plåt efter den svällt från bikarbonaten.
Insåg dock i efterhand att man inte skulle bre ut den, för då försvann bubblorna inuti.


Doppade några i smält choklad.